Svensk artikelkatalog – Svenskkatalog.se Skriv unika artiklar och öka din länkkraft

Optimera din artikel

När du skickar in en artikel till Svenskkatalog.se gör du förmodligen det för att skapa länkar till en webbplats som du äger eller förvaltar. På så sätt kommer sökmotorerna värdera din webbplats högre och den kommer förhoppningsvis stiga i sökresultaten. Det räcker med att skriva en artikel innehållandes en länk för att ta del av länkkraften, men om du vill optimera din sida ytterligare och öka länkkraften till sidan så finns det en bra metod. Börja med att skicka in en artikel precis som vanligt, var noga med att den är tillräckligt lång och inte innehåller några språkliga fel. När artikeln är godkänd och publicerad bör du länka till artikeln i fråga från andra webbplatser. Observera att du inteska länka från den sida som du länkar till i artikeln, utan från andrasidor.

Ponera som ett exempel att du har skrivit en artikel som handlar om vad man ska tänka på när man köper en hund och länkat till min-sida-om-hundar.se.Nu ska du länka till artikelsidan här på Svenskkatalog.se från andra webbplatser, alltså inte från min-sida-om-hundar.se. Kanske har du en blogg som du kan länka från? På så sätt ökar du länkkraften som Svenskkatalog.se skickar till din målsida.

Genom att länka till din artikel från andra sidor ökar du den länkkraft som vi skickar till din målsida.

Desto fler och starkare sidor du länkar från, desto starkare kommer länken från artikeln till din målsida bli. Så om du söker kvalitativa länkar till din målsida så bör du absolut överväga att bygga länkar till artikeln här på Svenskkatalog.se.

Övriga tips till en optimerad artikel:

  • Tänk på att 300 ord bara är en undre gräns. En längre och matnyttigare artikel är givetvis att föredra. Men tänk på att inte återupprepa dig allt för mycket. Har du ingenting att skriva så är det bättre att hålla dig till 300 ord.
  • Genom att skriva en artikel som är intressant för både sökmotorer och människor kommer du få både länkkraft och besökare.
  • Om du bara länkar till en webbplats från din artikel istället för två så får den sidan all kraft, och behöver således inte dela på den.
  • Bilder är uppskattat i artiklarna, det tycker alla om!